Marinerad fläskfilé i ugn

ca 600-700 gram fläskfilé.
 
MARINAD
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk röd balsamvinäger
  • 1 msk honung (rinnande, ej fast)
  • 2 klyftor hackad vitlök
  • valfri färsk örtkrydda
 Jag hade ingen balsamvinäger men körde med lite Sambal Oelek för extra smak, ca 1 matsked =)
 
GÖR SÅ HÄR
  1. Blanda ner alla ingredienser i en bunke.
  2. Lägg fläskfilen i en påse, efter att du skurit bort det mesta fettet och senor.
  3. häll i marinaden i påsen.
  4. stäng påsen och blanda runt.
  5. Låt ligga i kylskåpet i minst 0,5 h gärna 3 timmar och framåt för bästa resultat.
 
 
EFTER CA 2-4 TIMMAR 
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Bryn filén runt om i smör eller margarin på hög värme i en stekpanna, salta och peppra.
  3. Stek i ugnen till 65°, tar ca 15 minuter.
  4. Ta ut formen ur ugnen och låt fläskfilen vila i ca 10 minuter före du skär upp den.
 
SERVERING 
 
Till detta kan du servera klyftpotatis i ugn med paprika och morötter.
 
#1 - - Linn Ahlex:

sv: tack så vällllldans mycket!

#2 - - Emilie:

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se