Iker mår bra..

i Kategori: Hundliv
 
Iker är nu på bättringsvägen. Vi hämtade hem honom i tisdags och då var magen ännu inte helt 100, nu äter och dricker han som han ska och gör sina behov som han ska. Dock har vi lite att jobba med gällande maten. Han är fortfarande smal och får mindre mängd mat som vi succesivt skall öka. Ibland kan han avstå maten men äta den senare. Benet verkar inte vara några bekymmer med, vi tar det lugnt och försiktigt i ca 2 veckor till sedan kan vi kanske börja simträna med honom på Aktiv Hund, kram /Sandra.

Värsta helgen på länge!

i Kategori: Dagbok, Hundliv;
Iker opererades för Patella Luxation i höger bakben i tisdags. Vi hämtade honom i onsdags och började ge honom smärtstillande medicin, Metacam, precis som vid förra operationen. Onsdagen gick, torsdagen likaså men när väl fredagen kom så började Iker kräkas och bli dålig i magen. Vi fick genast avsluta medicineringen. 
 
Jag fick råd av min veterinär att köpa ett kosttillskott för mage och tarm, den ville han ej äta. Fick råd av Blå Stjärnan att köpa ett foder också för tarm och mage, de ville han heller inte ta. Köpte kyckling, torsk och kokade vardera samt ris och gav honom. Han åt lite i fredags kväll. 
 
Hela lördagen fram till kvällen gick utan så goda resultat. Vi lade kosttillskottet i ljummet vatten så den blev i pasta form och i princip tvingade i Iker det, resultatet blev att han inte kräktes mer. Det var varmt i lägenheten trots att alla fönster var öppna så vi åkte till mina föräldrar då det är lugnare, och inte lika varmt. Han blir oftast väldigt glad att se dem också så tänkte att han kanske piggnar till lite där. Och visst, han drack lite självmant och åt lite Cesar mat vid 19 tiden sedan lite pastej vid 21 (vi fick ej i honom annat så blev tvugna att prova Cesar & pastej). V hade även tidigare provat filmjölk (A-fil) men den ville han heller inte ta.
 
Natten från lördag till söndag var väldigt jobbig! Han gjorde av sig inne och det såg inte bra ut. kl. 03.30 tog jag taxi för att hämta en bil som vi skulle ta till Blå Stjärnan.
 
På Blå Stjärnans Djursjukhus..
Stod vi i två val: Antingen börja medicinera honom (obs, ej Metacam) och hoppas att han får matlust eller lägga in honom för dropp. Skulle inte medicineringen hjälpa så hade han ändå fått komma in för dropp så det blev ett nästan självklart svar. Inatt kan vi sova lugnt, har dock en liten oro för att något skall gå snett. Men han är i goda händer! Det är i alla fall skönt att släppa på stressen!
 
Det kändes helt rätt att lägga in honom för dropp så att han förhoppningsvis kan få tillbaka matsuget och börjar dricka som han ska. 
 
Allt började när han skulle dra mjölktänder..
Stackarn får vara med om så mycket. Allt ifrån att dra mjölktänder till upptäckten av felet på bakbenen (Medial Patella Luxation) som lett till en röntgen, två operationer.
 
Inte nog med det..
Så verka han inte tåla medicinen Metacam. Kan inte tänka mig att de varit magsjuka eller nått med tanke på att han inte var helt 100 vid första operation heller, men han blev aldrig (som tur va) såhär dålig. Så vi vet inte helt. Men jag är nästintill säker på att det är den där jäkla medicinen, vet andra som heller inte klarat Metacam. 
 
 
Ibland kan man undra varför man bloggar om sådana här saker, men det finns andra som kan ha befunnit sig i samma sits som kan ge mig tips eller andra som hamnar här som jag kan på nått vis råda via detta inlägg. Och det är skönt att skriva av sig!
 
Jag hoppas innerligt att han blir bra och att ni haft en trevligare helg än oss kram /Sandra.

Vägrar mat

i Kategori: Hundliv
 
Igår vägrade iker äta mat, han har varit dålig i magen och kräkts 3 gånger. Grunden till det är förmodligen läkemedlet Metacam (smärtstillande och anti-inflammatorisk). Vid förra operationen blev han bara lite lös i avföringen och det fungerade bra att äta medicinen. Men vi har fått råd att avbryta medcineringen.
 
Vi köpte Canikur (dietiskt kompletteringsfoder till hundar med akut okomplicerad diarré) på apoteket, men det vägrade han också äta. Pratade med Blå stjärnan och de tyckte jag skulle köpa "i/d Canine Gatrointestinal Health". Vi fick flera provpåsar från vår veterinär här, supersnällt. Dock har Iker inte fått i sig dem heller!
 
Så jag åkte och köpte fryst kycklingfilé och torskfilé. Och det blev succe! Vid 23 tiden fick han i sig lite kokt torskfilé. YES! Vi blev ganska lättade här hemma. Iker är redan liten i sin ras och efter gårdagen har han gått ner, det syns väldigt väl på magen. 23.45 fick han lite mer fisk. Det är viktigt att du INTE ger din hund en vanlig portion när han inte ätit på hela dagen, så han inte slänger i sig maten och får ont i magen som följd. Märk väl: Iker äter annars fyra gånger om dagen. Vi har inte minskat mattiderna därför att han gärna kräks om han väntat för länge med mat eftersom han är så van vid vissa tider.
 
I övrigt gör han små små framsteg, han har använt sitt opererade ben nästan hela dagen igår. Han är duktig. Det gör så ont i en när man ser sitt djur lida. Han har ibland bara suttit och vänt ryggen mot allt och stirrat in i en vägg när han mått som värst, vi får hoppas att denna dag blir bättre. Nu har han dock hunnit spy tre gånger, första kl. 04.30 och inget matsug kram /Sandra.
» Om blogginnehavaren «

Mode, design & hudvård
Mitt liv i en storslagen samling!

Asos - Sheinside - TOBI - Nelly - Boohoo - Bubbleroom - H&M - Ginatricot - Ebay

Alla mina foton är det copyright på!

"Vi ångrar aldrig det vi gjorde
utan det vi lät bli"


Translate this website

RSS 2.0