Bättre hy under vintern...

i Kategori: Hudguiden

Huden är alltid behov av näring & fukt i olika mängder. Under vintern behöver du inte tillsätta fukt om du ska ut i kylan, istället byter du till en näringsrik nattcreme, som ser till att huden får bättre skydd nästa dag.

Istället för en ansiktstvätt på morgonen kan du välja ett ansiktsvatten, innan du går ut. Glöm ej bort att använda någon fuktgivande produkt. Ett bra tips är att använda ett fuktserum, regelbundet, varje kväll innan nattcremen.

En torr, känslig vinterhud mår bra av en ansiktsolja som anpassas efter hudtyp.
För en mer normal hudtyp fungerar ett serum med hyaluronsyra som binder fukt.
På vintern behöver även fet hy fukt, och behandlas på samma sätt som en torr, känslig hy.

Peeling
Peeling 2 gånger i veckan är lika viktigt på vindern som på sommaren. Genom att avlägsna de döda hudcellerna får du tillbaka lystern i huden. Direkt efter peelingen är en fuktgivande ansiktsmask bra som avslut. 

Skydd utomhus
Kölden utomhus torkar ut huden, när vi kommer in i värmen har den samma effekt. Vid låg luftfuktighet, som vid stark kyla, minskar vattenhalten i överhudens hornlager, vilket kan ge narig & torr hud. Den som redan är torr kan få problem med eksem och rodnad, en blandhy kan få besvär som torra partier på till exempel kinderna.

Det är viktigt att använda milda rengöringsprodukter och undvika tvål! Tvålen löser upp fett, men vi behöver ha kvar fettet i huden. De som tillbringar mycket av sin tid utomhus, kan använda en sportcreme, som skyddar mot sol och kyla.

Näring eller fukt?
Har du problem med tilltäppta porer och glansig hy? Då bör du fukta huden med oljefria produkter, absolut INTE torka ut huden med starka preparat. Om huden torkas ut, "tror" den att det behövs ännu mera fett, och börjar därför producera mer fett än vad som behövs. "Det blir en ond cirkel". Satsa hellre på djuprengörande produkter med antiseptiska egenskaper som inte torkar ut huden, och fuktgivande cremer. Är du osäker? Be om råd!

Dags - och - nattcreme
Året om: kan man ha en skyddande creme på dagen, gärna med solskyddsfaktor, och en närande creme på natten när huden vilar.

Källor: Artikeln "Fukta & Skydda" ur tidningen Kicks (nr 4 2009), skriven av Anna Olsson, s.16-17.
Intervjuperson: Sandra Krastins Österberg, hudterapeut Kicks Tyresö.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

» Om blogginnehavaren «

Mode, design & hudvård
Mitt liv i en storslagen samling!

Asos - Sheinside - TOBI - Nelly - Boohoo - Bubbleroom - H&M - Ginatricot - Ebay

Alla mina foton är det copyright på!

"Vi ångrar aldrig det vi gjorde
utan det vi lät bli"


Translate this website

RSS 2.0