Vägrar mat

i Kategori: Hundliv
 
Igår vägrade iker äta mat, han har varit dålig i magen och kräkts 3 gånger. Grunden till det är förmodligen läkemedlet Metacam (smärtstillande och anti-inflammatorisk). Vid förra operationen blev han bara lite lös i avföringen och det fungerade bra att äta medicinen. Men vi har fått råd att avbryta medcineringen.
 
Vi köpte Canikur (dietiskt kompletteringsfoder till hundar med akut okomplicerad diarré) på apoteket, men det vägrade han också äta. Pratade med Blå stjärnan och de tyckte jag skulle köpa "i/d Canine Gatrointestinal Health". Vi fick flera provpåsar från vår veterinär här, supersnällt. Dock har Iker inte fått i sig dem heller!
 
Så jag åkte och köpte fryst kycklingfilé och torskfilé. Och det blev succe! Vid 23 tiden fick han i sig lite kokt torskfilé. YES! Vi blev ganska lättade här hemma. Iker är redan liten i sin ras och efter gårdagen har han gått ner, det syns väldigt väl på magen. 23.45 fick han lite mer fisk. Det är viktigt att du INTE ger din hund en vanlig portion när han inte ätit på hela dagen, så han inte slänger i sig maten och får ont i magen som följd. Märk väl: Iker äter annars fyra gånger om dagen. Vi har inte minskat mattiderna därför att han gärna kräks om han väntat för länge med mat eftersom han är så van vid vissa tider.
 
I övrigt gör han små små framsteg, han har använt sitt opererade ben nästan hela dagen igår. Han är duktig. Det gör så ont i en när man ser sitt djur lida. Han har ibland bara suttit och vänt ryggen mot allt och stirrat in i en vägg när han mått som värst, vi får hoppas att denna dag blir bättre. Nu har han dock hunnit spy tre gånger, första kl. 04.30 och inget matsug kram /Sandra.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

» Om blogginnehavaren «

Mode, design & hudvård
Mitt liv i en storslagen samling!

Asos - Sheinside - TOBI - Nelly - Boohoo - Bubbleroom - H&M - Ginatricot - Ebay

Alla mina foton är det copyright på!

"Vi ångrar aldrig det vi gjorde
utan det vi lät bli"


Translate this website

RSS 2.0