Pannkakor..

Ingredienser
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
ca 50 g smör
 
Pannkakor, gör så här
Blanda mjöl & salt i en bunke.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
Vispa ner äggen.
Låt gärna smeten svälla en stund, ca 20 min.
 
Smält matfätt och rör ner i smeten.
Häll i önskad mängd (tjocklek på pannkaka) i stekpannan och stek tills pannkakans gula färg blivit något mörkare på hela, vänd och grädda nästa sida, tills den blir ljust gulbrun.
Lägg upp på en tallrick och grädda nästa pannkaka.
 
Servering
keso och örtsalt, eller jordgubbsmarmelad, eller svampstuvning. Jag körde en pannkaka av vardera. Glöm inte att ha som dryck: kall mjölk!
 
Svampstuvning
3 msk smör
2 dl mjölk
1 msk mjöl
½ dl grädde
Svamp efter tycke.
 
 
Svampstuvning, gör så här
Fräs svampen i en kastrull tills allt vatten försvinner.
Tillsätter du smöret, stek tills det smattrar.
Häll i mjölet. Rör om: blanda i mjölk och grädde.
Låt koka på svag värme i 10-15 min. Häll på lite mer mjölk om stuvningen blir för tjock.
 
Idag lagade jag min första svampstuvning, gick väldigt bra. Det blev dock lite väl mäktigt att äta på mer än en pannkaka så får spara det till ett rostat bröd ikväll. Kram /Sandra.