Stjerneskud, på vårt sätt.

En fullspäckad stjerneskud med rödspätta, sparris och räkor.
 
 
Antal portioner: 4 Färdigt på: 30 min
 
INGREDIENSER
4 st hela rödspättafiléer
1 st ägg
1 dl mjöl
2 dl ströbröd
Steksmör
200 g skalade räkor
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk tomatpuré
1 tsk chilisås
Några droppar citron
Valfri sallad
Svart stenbitsrom (eller röd rom)
8 st gröna sparrisar
Körsbärstomater
Toastbröd
Salt, efter smak
 
 
GÖR SÅ HÄR
 
1. Skölj av fileerna lite lätt.
2. Panera dem i mjöl, ägg och ströbröd.
 
3. Stek sparrisen gyllenbruna i en ordentlig klick smör.
4. Salta & häll i lite vitt vin.
 
5. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, tomatpuré och chilisås.
6. Smaka av med salt, peppar och lite citron.
7. Späd eventuellt med lite vatten till lagom konsistens.
 
8. Skär av kanterna på brödskivorna och rosta.
 
9. På rostbrödet lägger du: ett salladsblad, den panerade fisken, häll över lite av crème fraiche blandningen, därpå lägger du några räkor och skivade bitar av körsbärstomater, toppa med två sparris. Du kan även ha med lite svart eller röd rom. Smaklig måltid!