Marinerad fläskfilé i ugn

ca 600-700 gram fläskfilé.
 
MARINAD
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk röd balsamvinäger
  • 1 msk honung (rinnande, ej fast)
  • 2 klyftor hackad vitlök
  • valfri färsk örtkrydda
 Jag hade ingen balsamvinäger men körde med lite Sambal Oelek för extra smak, ca 1 matsked =)
 
GÖR SÅ HÄR
  1. Blanda ner alla ingredienser i en bunke.
  2. Lägg fläskfilen i en påse, efter att du skurit bort det mesta fettet och senor.
  3. häll i marinaden i påsen.
  4. stäng påsen och blanda runt.
  5. Låt ligga i kylskåpet i minst 0,5 h gärna 3 timmar och framåt för bästa resultat.
 
 
EFTER CA 2-4 TIMMAR 
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Bryn filén runt om i smör eller margarin på hög värme i en stekpanna, salta och peppra.
  3. Stek i ugnen till 65°, tar ca 15 minuter.
  4. Ta ut formen ur ugnen och låt fläskfilen vila i ca 10 minuter före du skär upp den.
 
SERVERING 
 
Till detta kan du servera klyftpotatis i ugn med paprika och morötter.