Marinerad fläskfilé i ugn
ca 600-700 gram fläskfilé.
MARINAD
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk japansk soja
- 1 msk röd balsamvinäger
- 1 msk honung (rinnande, ej fast)
- 2 klyftor hackad vitlök
- valfri färsk örtkrydda
Jag hade ingen balsamvinäger men körde med lite Sambal Oelek för extra smak, ca 1 matsked =)
GÖR SÅ HÄR
- Blanda ner alla ingredienser i en bunke.
- Lägg fläskfilen i en påse, efter att du skurit bort det mesta fettet och senor.
- häll i marinaden i påsen.
- stäng påsen och blanda runt.
- Låt ligga i kylskåpet i minst 0,5 h gärna 3 timmar och framåt för bästa resultat.
EFTER CA 2-4 TIMMAR
- Sätt ugnen på 200°.
- Bryn filén runt om i smör eller margarin på hög värme i en stekpanna, salta och peppra.
- Stek i ugnen till 65°, tar ca 15 minuter.
- Ta ut formen ur ugnen och låt fläskfilen vila i ca 10 minuter före du skär upp den.
SERVERING
Till detta kan du servera klyftpotatis i ugn med paprika och morötter.