Åk till Turkiet - prisvärda glasögon!

i Kategori: Resor
  

Besök hos optiker, Öga Optik (Side).

Under vår resa i Turkiet blev det ett besök hos Öga Optik, rekomenderat av Solresor, Apollo och Ving.
Det är tydligen mycket billigare att skaffa glasögon i Turkiet än Sverige därför att de inte skattar som vi svenskar gör på glasögon. På Öga optik finns det dessutom svensktalande personal. Solresor - Resor med charter och sista minuten


Hur gick besöket till?

1. Prova ut och välja bågar. Fick väldigt bra hjälp kring val av bågar.

2. Åka till ögonläkare för en synundersökning. Gratis resa och gratis undersökning.

3. Åter till optikern där han fick kika på mitt resultat och förklara för mig på svenska.


Synundersökningen

Precis som i Sverige fick jag kika in i en apparat, läsa av bokstäver på en tavla, de gjorde en tryckmätning (aldrig gjort det förr). Den består av en lätt luftpuff mot ögat och eftersom instrumentet inte berör ögat så sker det helt smärtfritt. Jag fick även ögondroppar som förstorade upp mina pupiller (för att kika på mitt brytningsfel?), det har jag gjort förut hos läkare i Sverige. Undersökningen tar ca 30-60 minuter.

Ta med dina resutat från tidigare undersökningar!
Jag visade min linsförpackning och min styrka på linserna. Det är väldigt bra att ha med uppgifter med tidigare resultat från synundersökningar, då kommande resultat på glas skall bli så bra som möjligt.

Snabb leverans!
Jag var på besök hos Öga Optik på måndagen, fick glasögonen på torsdagen. De är snabba och billiga.

Pris
Totalt ca 2900 kr (800 Lira) för märkesbågen Jaguar och glasen. Bara bågen kostar 2000 kr i Sverige. Synundersökningen var gratis. Hos Synoptik skulle jag betalat ca 3 000 för glas + bågens pris (från 1000 kr). Så jag hade fått betala MINST 4000 kr här i Sverige. Då har jag också väldigt starka glas eftersom jag har ett brytningsfel. Så för dig skulle det säkert bli billigare.. Ännu mer prisvärt i Turkiet!

Jag är jättenöjd med bågarna!

Glasen är väldigt klara hela vägen, en lite känsla av 3D effekt när man kikar på led-skyltar. Det är väldigt ovant. Det ska ta upp till ca 15 dagar innan jag vänjt mig med de nya glasögonen.

Nedan ser du en bild på tre olika sorters glas, dem nedersta är mina, bilden högst upp är standard glas. Observera att bilden är tagen med en äldre mobil, därför kanske den inte är 100 % rättvis.

I svenska glasögon ser man oftast lite rundat/uttänjt i yttre delen av glasen (översta bilden). I mina glas från Turkiet ser jag klart hela vägen (nedersta bilden).Min respons på glasen till dig

Jag har INTE haft glasögon på ca 10 år, bara månadslinser. Därför är det också jätteovant med glasögonen. Dessutom med dessa glas. Jag ser väldigt klart och den första dagen/dagarna kan du se världen lite annorlunda, du kan se lite djup som du kan bli något yr av, få huvudvärk mm, men det är bara i början! Jag känner redan lite förbättring.

Än så länge kan jag inte ge dig mer respons på mitt tycke av glasen, eftersom mina ögon inte har vant sig helt vid dem än. Jag hoppas på att lämna bättre besked om ca 10 dagar (då har jag använt glasögonen i 15 dagar). Återkommer förmodligen ca 25-26/7.
 
2013-09-04. Jag trivs riktigt bra i mina glasögon. Det är såå stor skillnad mellan glasögon och linser. Skitgott att slippa linser när du är förkyld och/eller sitter vid datorn. Jag är riktigt nöjd med mina, och ser bättre, har ingen huvudvärk så som i början. Nu ser jag "normalt" i dem. Så jag rekomenderar dig till att köpa glasögon i Side!

Trevlig semester och hoppas att mitt inlägg kan vara till nytta för dig som funderar på att skaffa nya glasögon när du är på resa i Turkiet, Side. OBS besök endast rekommenderad optiker. Ta hand om dig.
Kommentarer
Patrik

Hej!
angående glasögon i turkiet.
Tror du man kan ta med syntestet från sverige för att slippa göra den där nere?
Ser den likadan ut borde de kunna tyda den.
Mvh Patrik

Svar: Hej!
Jag är nästan helt säker på att du kan göra så, men ska du ha glasögon där nere tror jag synundersökningen ingår! Så förmodligen kan du välja ett par bågar och de glas du vill ha, visa din styrka och lägga beställning. Var dock tydlig med hur länge du stannar så du hinner få dem i tid!

Jag har typ fått "en kvart" för stark styrka på mina glasögon från Turkiet än vad jag har nu men de mätte den styrkan där och när jag vid senare tillfälle i Sverige gjorde en synundersökning för både linser och glasögon sa de att jag har något för stark styrka på glasen men att det inte gjorde så mycket! Har du gjort synundersökningen nyligen så bör det bli rätt om de utgår från det underlag du har =) Lycka till och hoppas du finner ett par schyssta bågar!
/Sandra

2014-04-21   08:50:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

» Om blogginnehavaren «

Mode, design & hudvård
Mitt liv i en storslagen samling!

Asos - Sheinside - TOBI - Nelly - Boohoo - Bubbleroom - H&M - Ginatricot - Ebay

Alla mina foton är det copyright på!

"Vi ångrar aldrig det vi gjorde
utan det vi lät bli"


Translate this website

RSS 2.0