Icing, frosting eller glasyr

i Kategori: Recept
Hur vet man egentligen vad som är vad?



Icing är samma sak som kristyr. Det är en tjock smet baserad på äggvita och socker som stelnar efter en stund.
För att få rätt konsistens tillsätts ofta något surt som ättika eller citron. Om man vill ha en hållbar cupcake är icing bättre att dekorera med än exempelvis marsipan.

Frosting är en mjuk, sötsyrlig smet. Basen är smör, florsocker och färskost.
Exempel på frosting är den mjuka topping vi ofta har på morotskaken eller banankakan.

Glasyr är florsocker och vätska som rörs samman till en smält smet. Vätskan kan vara vatten, pressad apelsin, kaffe eller saft. Glasyr är mycket sött och breds på i ett tunt lager. Ambrosiakaka, kärleksmums och wienerbröd är ofta dekorerade med glasyr.


VIT ICING

ingredienser
4 msk äggvita
1 tsk citronsaft
3,5 dl florsocker
1 droppe Dr. Oetker blå Hushållsfärg

Gör så här
Vispa äggvitan något innan citronen, florsocker och en droppe blå färg tillsätts. En gnutta blått gör icingen vitare. Blanda samman degen 5 minuter tills den har konsistens liknande seg maräng eller modellera. Eventuellt får något mer äggvita tillsättas om icingen är för torr.

Förvaring: Under fuktat bakduk så håller den sig smidig att arbeta med.


MISS HEAVEN
Drömlika smaker och färger i form av Chokladhjärtan, silverkulor, Violdekoration.

MISS DREAM
Denna klassiska skönhet är skapad med Dr. Oetker Dekorationspärlor och vit marsipan.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

» Om blogginnehavaren «

Mode, design & hudvård
Mitt liv i en storslagen samling!

Asos - Sheinside - TOBI - Nelly - Boohoo - Bubbleroom - H&M - Ginatricot - Ebay

Alla mina foton är det copyright på!

"Vi ångrar aldrig det vi gjorde
utan det vi lät bli"


Translate this website

RSS 2.0