Sveriges första day spa

i Kategori: Hudguiden

Salongen öppnades för ca 15 år (1996) sedan i Trollhättan av nuvarande ägare Charlotta & Peter Forintos. Paret kommer ifrån Ungern, som även flertalet av deras produkter gör. Deras mål är är att vara mångsidig inom arbetet och kunna jobba med nöjda återkommande kunder. Namnet SPA är en förkortning på Salus Per Aqua, vilket betyder hälsa genom vatten från Rom.- Här stimuleras dina fem sinnen. Goda dofter, bra miljö och andra godsaker.

Våra fem sinnen: Lukt, syn, känsel, ljud och smak
Genom SPA:t vill de kunna stimulera så många delar av kroppen som möjligt. De använder sig av exempelvis: dofter för att stimulera näsan, en bra miljö för att stimulera ögonen, känseln för att stimulera huden, ljuvlig och lugn musik för att stimulera öronen och choklad, godis, kaffe och te för att stimulera smaklökarna.

ILCSI, ungerskt ursprung
En av Thermal Classic SPA:s produkter ILCSI har för inte så länge sedan fått ett godkännande av att deras innehåll är 100 % naturligt. Det är inte många företag som får godkännande för det. I Ungern så får man inte säga att en produkt innehåller 100 % natursaker om det inte gör det. De måste då berätta att produkterna kan vara mer än bara naturinnehåll.

Läkarpreparat eller naturprodukter?
Om du har problem med huden, exempelvis finnar och kontaktar en läkare, så får du något preparat som är väldigt syntetiskt som tar bort symptomen under en kort tid, men det tar dock inte bort orsaken. Efter en läkarbehandling kan faktiskt finnarna komma tillbaka. Det är skillnaden på hur läkare och hudteraputer på detta spa arbetar. På Thermal Classic SPA arbetar de med att se orsaken och försöka under en längre tid, kanske flera år, med att få bort problemet helt. De startar med att titta på en persons hudproblem för att sedan ge individuell rådgivning.

Syntetprepparat ifrån apoteket
Använder du produkter från ett apotek, blir huden beroende av dessa. Huden andas inte helt, får en dålig cirkulation, dålig ämnesomsättning, kan bli grov och slapp när den inte får tillräckligt av syre och näring.

Var försiktig hemma
Att utföra saker hemma som exempelvis att klämma finnar efter du ångat ansiktet är inte en bra idé, om du inte är helt säker på hur du ska göra. Eftersom akne problemen kan bli värre, resultatet kan bli ärr. Du ska alltid vara försiktigt och akta dig för att göra på fel sätt.
– För att få ett bra resultat måste du vara kunnig om din hud.

Min dag
Alla borde ha en så kallad "Min dag".
– Det betyder att man gör vad man känner för under en hel dag bara för sig själv, för att kunna återhämta sig från andra jobbiga dagar.

Produkters innehåll
Var vaksam och misstänksam med produkter som är billiga. Det som står i början av ingredienserna brukar vara det produkten innehåller mest utav. Paraffin, vaselin och mineralolja är INTE bra!
– När man har rensat bort nästan allt innehåll från bensin, dieselolja och plasttillverkning så kvarstår paraffin (en restprodukt), som tyvärr ingår i vissa hudvårdsprodukter.

Om du använder ansiktsprodukter med innehåll av paraffin så är det nästan detsamma som att lägga bensin på sitt ansikte. Det som vanliga läkemedel innehåller som inte är så bra är kemikalier.

Använder du produkter från ett apotek, blir huden beroende av dessa. Huden andas inte helt, får en dålig cirkulation, dålig ämnesomsättning, kan bli grov och slapp när den inte får tillräckligt av syre och näring. Om du har problem med huden, exempelvis finnar och kontaktar en läkare, så får du något preparat som är väldigt syntetiskt som tar bort symptomen under en kort tid, men det tar dock inte bort orsaken. Efter en läkarbehandling kan faktiskt finnarna komma tillbaka. Det är skillnaden på hur läkare och hudteraputer på detta spa arbetar. På Thermal Classic SPA arbetar de med att se orsaken och försöka under en längre tid, kanske flera år, med att få bort problemet helt. De startar med att titta på en persons hudproblem för att sedan ge individuell rådgivning.

Naturprodukter
Naturprodukter är kraftfulla, om du är osäker på vad produkter innehållet bör du vara försiktig med att använda dem. Du ska även vara försiktig om du övergår från användning av syntetpreparat (d.v.s. kemiska eller syntetiska ingredienser) till naturprodukter, eftersom huden kan reagera på ingredienserna. Naturprodukter är bra för att de innehåller samma ämnen som vi har i vår kropp, kroppen behöver därför inte kämpa eftersom den ofta känner igen naturprodukterna. Naturprodukter innehåller bland annat: blommor, olika växtdelar, bär, frukter, grönsaker, kryddor, grässorter, bark och rötter.

Exponering av miljön!
Om en person fått en bra hud efter en tids användning av naturprodukter borde hon ändå fortsätta att använda produkterna, kanske inte lika mycket eller lika ofta. Eftersom vår hud blir exponerad av olika giftiga ämnen i miljön, varje dag.

– Det finns personer som varit utomlands som antingen glömt sina naturprodukter hemma eller så har de tagit slut och därmed så har naturprodukten blivigt ersatt med något annat, vilket resulterade i att huden blev värre.

Fortsatt användning
– Du bör alltid fortsätta med dina produkter trots att huden blivit bättre, det är klart att skötsamheten blir lättare ju längre du besöker vårat SPA.

Pro aktive, Tv-shop
– Det finns personer som använt Pro aktive från TV-shop, som besökt oss. Medlet är inte bra, vi har fått det mycket jobbigt att rätta till det stora problemet som användarna fått. Användarna har bland annat fått en mycket torrare hud som lätt spricker när man berör den, huden har blivigt känslig och även lätt för att blöda.

Djurtestat?
– Vi har inte djurtestade produkter! Men i övrigt kan du aldrig vara säker på att produkter är djurtestade hela vägen till slutprodukten, det är ju den som är viktigast.

Alltså: De som producerar produkten kanske bara djurtestar ett visst innehåll men inte allt, vilket betyder att inte hela produkten inte är djurtestad.

Producering av naturprodukter
När man producerar naturprodukterna så framställs ingen biprodukt som blir miljöfarligt, men däremot kan biprodukter framställas genom produktion av syntetprodukter.

Nackdel
Nackdelen med naturprodukter är att mängden är belastad. Ju bättre klimatet - och soltimmarna är desto starkare och effektivare blir produkterna. Ju större efterfrågan blir, ju mer måste produceras, vilket inte alltid blir så effektivt beroende på klimatet och solen. Solen och klimatet ändras under året, därför blir naturprodukterna också dyra. Kemiprodukterna är inte beroende av klimatet och miljön därför blir de också billigare än naturprodukter. Det är som tandläkaren, sköter du tänderna bra behöver tandläkaren kanske bara titta till dem och slippa att exempelvis laga hål.


Besök gärna: http://thermalclassicspa.com

Skrivet av:
Sandra Lundin  Intervju: 2009-02-06, kl: 17:00
I samarbete med Thermal Classic SPA och fotografen Göran Leon.

Kommentarer
Zara

Jätte fin blogg & design ;)

2010-04-06   15:01:07   Website: http://zaraborgs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

» Om blogginnehavaren «

Mode, design & hudvård
Mitt liv i en storslagen samling!

Asos - Sheinside - TOBI - Nelly - Boohoo - Bubbleroom - H&M - Ginatricot - Ebay

Alla mina foton är det copyright på!

"Vi ångrar aldrig det vi gjorde
utan det vi lät bli"


Translate this website

RSS 2.0