Chokladkaka

i Kategori: Recept

Tid för tillagning: ca 1 ¼ tim,
varav 35-45 min i ugnen.

Ugnsvärme: 175°

INGREDIENSER för 1 Kaka
125 g smör eller margarin
ca 3½ dl strösocker
3 ägg
5 dl vetemjöl (300 g)
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3-4 msk kakao
2 dl mjölk
smör eller margarin till långpannan

GLASYR
100 g smör eller margarin
2 msk kakao
drygt 3 dl florsocker (ca 200 g)
2msk starkt bryggt kaffe
2 tsk vaniljsocker

 



En mjuk kaka som verkligen gör skäl för sitt namn.
Det är nämligen kakao i både smeten och glasyren.
Skulle det möjligen bli en bit över av kakan,
så går den fint att djupfrysa, gärna
skuren i portionsbitar.


TILLAGNING:
1. Rör matfett och socker vitt och poröst.

2. Tilsätt äggen, ett i sänder.

3 . Blanda mjöl, bakpulver vaniljsocker och kakao.
4. Tillsätt mjölken och mjölblandningen växelvis. Rör allt till en jämn smet.
5. Smörj en långpanna, 20x30 cm, och häll i smeten.
6. Grädda kakan i ugn vid 175° 35-45 min.
7. Stjälp upp kakan och låt den svalna på galler elelr under bakduk.

 

GLASYR

8. Smällt matfettet till glasyren.
9. Tillsätt kakao, florsocker och kaffe.
10. Rör till en jämn smet. Smaksätt smeten med vaniljsocker.

Bred glasyren över kakan medan den är ljummen - då blir glasyren blank och fin.
Gör gärna mönster i glasyren med en gaffel.


Kommentarer
Sara

Så gott det ser ut! Choklad måste vara bland det absolut bästa som finns!

2010-02-16   22:26:53   Website: http://milktonium.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

» Om blogginnehavaren «

Mode, design & hudvård
Mitt liv i en storslagen samling!

Asos - Sheinside - TOBI - Nelly - Boohoo - Bubbleroom - H&M - Ginatricot - Ebay

Alla mina foton är det copyright på!

"Vi ångrar aldrig det vi gjorde
utan det vi lät bli"


Translate this website

RSS 2.0