Baka till ditt hjärta ♥

i Kategori: Recept

Vad är inte godare än att bjuda på lite krämiga mockarutor på Alla Hjärtans Dag.

INGREDIENSER (40 bitar)
2 ägg
3 dl strösocker
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 g smör eller margarin

GLASYR
4 msk smör eller margarin
250 g florsocker med chokladsmak
(eller vanligt florsocker och 1-2 msk kakao)
3 msk kallt starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker

GARNERING
½ - 1 dl riven kokos

 

MOCKARUTOR
Kärt barn har många namn, dessa läckra kakor kallas
även för kärleksmums, chokladrutor och snoddas.
Kalla dem vad du vill - men goda är de!
Bild från google.

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 °C. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i mjölken

2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Rör ner äggvispet. Smält smöret och rör ner det i smeten.

3. Häll smeten i en långpanna som klätts med bakplåtspapper, ca 30x40 cm.
Grädda kakan mitt i ugnen 10-15 min.

4. Gör glasyren: Smält smöret. Rör ner florsockret, kaffet och vaniljsockret.

5. Bred glasyren över kakan medan den ännu är varm.

6. Strö den rivna kokosen över glasyren innan den stelnat så att kokosen fastnar.
Skär kakan i rutor när glasyren stelnat.

MUMSIGA TIPS!
För dig som gillar när det inte blir så torrt: Gör en dubbel glasyr!
För att få kakan krämig så kan du ta ut den ur kylen en stund innan den skall ätas,
glasyren hinner då att smälta och blir underbart god!

Önskar er en GOD ALLA HJÄRTANS DAG, Lycka till! ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

» Om blogginnehavaren «

Mode, design & hudvård
Mitt liv i en storslagen samling!

Asos - Sheinside - TOBI - Nelly - Boohoo - Bubbleroom - H&M - Ginatricot - Ebay

Alla mina foton är det copyright på!

"Vi ångrar aldrig det vi gjorde
utan det vi lät bli"


Translate this website

RSS 2.0