Jag är beroende!

i Kategori: Dagbok

| KRÖNIKA - publicerad 21 april, 2008. Krönikör: Sandra Lundin |

Redan som ung har jag alltid älskat datorer. Jag och min syster brukade alltid bråka om den som vi hade ståendes i mitt rum. En gång slutade det med att jag blev så förbannad på henne att jag ville sparka henne, men sparkade istället på datastolen så att min fot blev svullen. Då var jag rätt beroende av en dator. Aj, det gjorde ont!


Nu äntligen har jag min alldeles egna dator som jag kan sitta och göra vad jag vill på! I alla fall det som är tillåtet, ha ha. Jag sitter ofta vid datorn, ingen kan hindra mig från det! Tankarna bara sprider sig runt om i huvudet och jag känner mig så tillfreds framför burken. Min mor och far tjatar alltid på mig och säger att det är fel att jag sitter framför datorn så länge. De anser att det är farligt och kan leda till dålig hälsa. Som om jag inte visste det! Det är ju därför som jag tränar. Jag behöver inte få en dålig hälsa för att jag sitter vid min dator i några timmar. Man kan ju inte hjälpa att tiden går så fort när man har roligt.   

Förr var det ännu värre! Mamma kom ofta in till mitt rum sent för att säga att jag skulle gå och lägga mig. Hon kunde stå där ganska tjurig och vänta tills jag stängde av datorn. Snacka om irriterande! Och ibland tog hon t.o.m. mitt tangentbord. Men det gjorde inte så mycket eftersom jag hade ett till som jag tagit ner från vinden. Erkänn smart!

Ja, min familj kan ibland gå mig på nerverna. Men jag struntar i deras tjat för att sitta vid datorn gör mig så mycket mer bekväm så ni anar inte. Jag glömmer helt och hållet både tid och rum när jag sitter framför min älskade, som jag brukar kalla den.

Det sura var ju när min syster fick reda på hur man kunde stänga av/blockera Internet på datorn (bara för en stund eller i några dagar). Då kunde hon sitta på sin dator och chatta och göra precis vad hon ville medan jag fick försöka koppla bort mitt internet-chatt-sug och fortsätta med mina läxor. Det var jobbigt när min syster gjorde så och jag gick runt och surade hela dagarna. Usch! Jag försökte flera gånger komma på hur man gjorde så att Internet startade men jag var inte smart nog att få det att fungera. Men vänta bara, jag ska allt komma på lösningen.

Jag tycker om datorer, har alltid gjort det och kommer alltid att göra det! Med ett leende på läpparna säger jag att något som skulle passa bra när jag fyller år skulle vara en helt ny dator. En som är mycket snabbare. Då kanske jag inte skulle sitta så länge. Med detta argument kommer jag garanterat få en bättre. Hoppas jag i alla fall.

Familjen säger alltid att jag ska gå ut till mina vänner, men varför ska jag det? Vi ses ju på chatten och där känner man sig så lugn och kan säga mer än vad man brukar i verkligheten. Tänk er själva, man behöver inte ens röra på benen för att ha kul och skratta med sina vänner när man har en dator med Internet! Någon som känner igen sig? Ja det måste det vara, jag vet själv att flera av mina kompisar är lika beroende som jag.

Om jag är Datanörd? Oh ja! Det smeknamnet kan jag inte slita mig ifrån och jag är ganska nöjd med det. Man kunde i för sig komma på något som låter lite bättre som typ Geniet. Man blir ju inte mindre smart för att man pillar med datorn, tvärtom! Jag tänker fortsätta sitta framför datorn tills jag tröttnar, fast vi vet ju alla att det aldrig kommer att ske. Hur kan man tröttna på att surfa runt?

Kommentarer
fia

grymt bra! du borde fan bli journalist och ha en egen spalt :D haha. det känns så proffsigt skrivet (y)

2009-10-05   14:22:26   Website: http://diarybyfia.blogg.se/
Sandra

Sv: Haha taack! Det skrivsättet lärde vi oss på media ;D

2009-10-07   14:26:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

» Om blogginnehavaren «

Mode, design & hudvård
Mitt liv i en storslagen samling!

Asos - Sheinside - TOBI - Nelly - Boohoo - Bubbleroom - H&M - Ginatricot - Ebay

Alla mina foton är det copyright på!

"Vi ångrar aldrig det vi gjorde
utan det vi lät bli"


Translate this website

RSS 2.0