- Upplev välbehag...

i Kategori: Hudguiden- Upplev välbehag genom att vårda din hud!
Det är viktigt att förstå hur man behandlar huden rätt, speciellt när alla vill passa in på det stränga skönhetsideal som råder i dagens samhälle. För att leva upp till detta skönhetsideal, det vill säga att vara en perfekt, felfri kvinna/man, använder vi oss av mängder av olika make up sorter och hudvårdsprodukter, som oftast påverkar huden negativt. Väldigt många är omedvetna om vilka produkter som skall användas för just deras hudtyp och hur de ska sköta om den.

Men det slutar inte där. Varje dag exponeras huden av solljus och olika miljöämnen, såsom kyla, sol, avgaser, rök och så vidare, som kan göra skada på huden.[1] Därför är det viktigt att man vet om detta så att människor förstår hur viktigt det är med hudvård.

Den perfekta människan

Varje dag möter vi reklambilder i media på den perfekta kvinnan. Det kan till exempel vara smala kvinnor med jättebröst, helt felfri hud, fylliga läppar och ett perfekt hår. Kan man verkligen födas med ett perfekt utseende? Vi tappar självförtroende och genomgår plastikoperationer för att känna oss vackra och komma närmare dagens ideal. Det finns ingen perfekt människa, ändå säger medierna hela tiden tvärtom genom sina bilder och texter. Dem tjänar pengar och vi mister självkänsla.[2] Om dessa skönhetsideal inte hade funnits så hade vi sannolikt känt oss tryggare med vårt utseende och vi hade troligen inte brytt oss lika mycket om akne eller andra hudproblem. Tänk dig en dag då alla människor skulle gå osminkade vart de än befann sig och inte känna att andra tittar snett på en på grund av att man ser annorlunda ut, då skulle vi må mycket bättre. Problemet är inte bara detta utseendeideal som vi har, problemet är även att alla inte behandlar sin kropp och hy rätt. En del kanske inte heller har tillräckligt med information på hur man kan behandla huden för att må bättre och bland annat minska produktionen av finnar.[3] Det i sin tur ställer krav på oss om att hela tiden behandla huden väl och därmed hjälpa den att återhämta sig efter att ha utsatts av sämre miljöer.[4] Alla de här sakerna gör min broschyr ganska viktig för individer som är omedvetna om de ovannämnda sakerna som sker i verkligheten.

Tips

För att förbättra huden måste man tänka på en viktig sak, att ha tre produkter som används dagligen, nämligen rengöring, ansiktsvatten och en mjukgörande kräm. Detta för att skydda huden från yttre miljöfaktorer. Valet av smink är också viktigt, samt vilka andra produkter man använder som till exempel kroppsschampo. Några gånger under året kan man även unna sig en massagebehandling för att slappna av och finna ett välbehag. Sömnen är viktigare än vad man kanske tror. Med mer sömn så hinner kroppen återhämta sig snabbare ifrån dagens alla händelser.[1] http://www.accessora.se/hudtyper.htm
[2] Kvinnor om sin kropp, tid 21:30 - 22:00 på kanal Svt2. Dokumentär från 2007. Några kvinnor i olika åldrar och med olika erfarenheter berättar om förhållandet till den egna kroppen. Dokumentär av Peter Gaszynski och Charlotte Rückl.

[3] Thermal Classic SPA

[4] ibid

Texten och bilden ovan, är tagen från en del av mitt projektarbete. Jag gjorde en broschyr om hy(hud). Bilden är tagen och redigerad av mig. Hörrni, ska jag AVSLÖJA vem den heta bruden på omslaget är? ... Är ni med? Jo såklart, det är ju BELLA =D

Vänliga hälsningar/Best regards
Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

» Om blogginnehavaren «

Mode, design & hudvård
Mitt liv i en storslagen samling!

Asos - Sheinside - TOBI - Nelly - Boohoo - Bubbleroom - H&M - Ginatricot - Ebay

Alla mina foton är det copyright på!

"Vi ångrar aldrig det vi gjorde
utan det vi lät bli"


Translate this website

RSS 2.0